Eten verbindt, eten brengt herinneringen naar boven, eten is belangrijk en houdt mij 24/7 bezig. Ik eet niet persé altijd gezond of uitgebreid, maar ik maak altijd iets waar ik met volle teugen van geniet.

Dit kan echt van alles zijn, vooral niet moeilijk maar altijd met de voorafgaande gedachte:
word ik hier blij van?

Het idee voor een blog is ontstaan omdat ik dat eeuwige gezoek in mijn verschillende kookboekjes, kladbriefjes, uitgeprinte recepten en mijn Safari-favorieten weleens zat ben. Er moet toch een manier zijn om dit overzichtelijker te maken. Dat + altijd wel een redelijk bovengemiddelde behoefte aan eetervaringen willen delen = blog!

Je vindt hier een verzameling aan eet-gerelateerde herinneringen (zie bijvoorbeeld: Welkom in mijn eetleven!), andere verhalen en tips, maar bovenal recepten die mij dan ook stuk voor stuk gelukkig maken. Want niet alleen liefde gaat door de maag 😉 Mijn vereiste is dat een recept toegankelijk is, waardoor ze ook voor beginnende kokers gemakkelijk te maken zijn.

Ik hoop dat jullie mijn blog met net zoveel plezier lezen, als dat ik ze schrijf. En of ik qua koken iets nieuws probeer, ik kook met restjes ingrediënten van de dagen ervoor, juist geen zin heb om te koken of vooruit kook voor meerdere dagen – die recepten en wat er zoal nog meer aan eetgedachtes door mijn hoofd spookt, uit ik via deze blog en de bijbehorende social media.

Heb je een gerecht dat ik geprobeerd moet hebben, een restaurant waar ik echt naar toe moet of andere tips hebt die je met me wilt delen, dan zijn die heel erg welkom!

 

 

  INSTAGRAM: #debuikvanDaphne
 FACEBOOK: De buik van Daphne