Na het sporten schijnt het goed te zijn om eiwitten te eten 😉 Omdat ik vandaag weer een eerste personal training-sessie achter de rug heb en vanmiddag al ‘avondeten’ heb gehad, heb ik de courgetteomelet van Chicks Love Food klaargemaakt.

De omelet vond ik eerst wat eenvoudig klinken, maar hij is alles wat ik er van tevoren niet van had verwacht – op een positieve manier

De eerste keer dat ik het maakte had ik er iets te weinig tijd voor uitgetrokken, want een omelet is zo klaar toch…?! Maar omdat je alle ingrediënten na elkaar bakt, duurde het iets langer. Wel blijft het easy-peasy simpel om klaar te maken, just the way I like it! 🙂

Goed, je hebt voor 2 personen de volgende ingrediënten nodig:
– 1 courgette (zo’n 250 gram)
– 4 eieren
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 100 gram geraspte kaas
– peper en zout

Optioneel:
– (pita)broodje
– salade voor ernaast

        

1. Snijd de courgette, ui en knoflook fijn (of gebruik een keukenmachine en knoflook pers zoals ik 🙂 )
2. Verhit wat olie in een kleine(!) koekenpan (die geschikt is om even onder de grill te staan) en fruit de ui 5 minuten aan op halfhoog vuur
3. Voeg de courgette en wat zout en peper naar smaak toe, bak 8 minuten mee tot de courgette zacht is
4. Breek ondertussen in een kom de 4 eieren en mix deze los met de helft van de kaas en eventueel nog wat zout en peper
5. Roer de knoflook door het courgette-mengsel en bak dit 1 minuut mee
6. Zet het vuur laag en schenk de eieren in de pan, dit laat je 6 minuten zachtjes bakken
7. Verdeel hierna de andere helft van de kaas over het geheel en grill de omelet (in het midden van de oven) in 8 minuten goudbruin en gaar

Ik was de totale tijd voor het grillen trouwens een beetje vergeten, dus heb ‘m er 2 minuten te vroeg uitgehaald. Vandaar dat ie nog wat bleek is op de foto 🙂 Maar hij was er niet minder lekker om!

Bon app! Mocht je mijn recept maken, laat je het me dan weten? 😀