Alleen! Maar! Verse! Ingrediënten! En dat proef je! Vooral met zelfgemaakte tzatziki is hij lekker fris. Als bijgerecht of als hoofdgerecht met een pitabroodje en wat gehaktballetjes 🙂

Het idee om couscous salade te maken is ontstaan uit mijn liefde voor tabouleh. Dit heb ik erg veel gegeten toen ik in Frankrijk werkte. Het werd in het zuiden voornamelijk geserveerd met rozijnen, maar mijn variant is zonder en minstens zo lekker 😉

Wat je in huis haalt zie je op de foto en de hoeveelheden voor 4 personen som ik hieronder voor je op:
– 175 gram couscous
– 400 gram kikkererwten
– 500 gram tomaten
– 6 lente-uitjes
– bos (platte) peterselie
– 2 bosjes koriander of munt (zo’n 50 gram)
– citroen(sap)
– tzatziki

Verder nog:
– olijfolie
– peper en zout

Zelf tzatziki maken? Meng dan de volgende ingrediënten, misschien heb je ze al in huis:
– 250 ml Griekse yoghurt
– 1/2 geraspte komkommer (wel even laten uitlekken)
– 2 (of meer 🙂 ) teentjes knoflook
– een eetlepel gehakte munt/koriander
– peper en zout, hiermee breng je het geheel op smaak

Optioneel:
– Gehaktballetjes

   

1. Als eerste maak je de couscous. Kijk op de verpakking hoe 🙂 Zelf giet ik er dezelfde hoeveelheid als de couscous aan heet water bij en laat het gaar worden tijdens het staan.
2. Laat de kikkererwten uitlekken, snijd de tomaat in stukjes, de lente-ui in halve ringetjes en hak de peterselie en koriander of munt fijn.
3. Meng de couscous met de gesneden ingrediënten
4. Voeg nu ook 6 el olijfolie en 2 ferme knepen citroensap (of het sap van een citroen). Rasp eventueel wat citroenschil over het geheel.
5. Breng alles op smaak met zout en peper
6. Serveer de salade met tzatziki en eventueel gehaktballetjes

Zelf heb ik er een keer zelfgemaakte gehaktballetjes bij geserveerd, erg lekker. Soms gebruik ik ook standaard gehaktballetjes van de super; superslecht, maar wel superlekker en supermakkelijk 😀