Wat research op internet doet altijd wonderen als je erg verlangt naar bepaalde smaken, maar nog niet weet hoe het bij elkaar moet komen. In de kantine van mijn bijna voormalig werkgever hebben ze weleens prei-kerriesalade met kip, zo begon het… Na wat zoeken en samenstellen van ingrediënten die me aanspreken, ben ik tot een ontzettend heerlijk kip kerrie salade recept gekomen!

Meneer Johma kan met pensioen!

Sorry, het is niet persoonlijk 🙂 Maar toen ik dit proefde, werd ik zoooooo gelukkig! Ik zou het altijd wel in combinatie met voldoende sla (of op een stokbroodje) eten, anders kun je het vrij heftig van smaak vinden. Je kunt ook altijd meer yoghurt toevoegen of minder mango chutney erbij doen.

Goed.. ik begin al over ingrediënten te praten, maar jullie weten nog niet eens wat er moet komen.
Voor 2 personen heb je in ieder geval het volgende nodig:
– 1 bakje gerookte kipfilet (ook verkrijgbaar in blokjes 😉 ), kipreepjes kan ook!
– 1 zak Mesclun melange sla
– 5 tl mango chutney (zie afbeelding)
– 5 tl (Griekse) yoghurt
– 1 tl mayonaise (maar kun je ook met gemak weglaten)
– 1,5 tl kerriepoeder
– een scheutje gembersiroop
– bakje cherrytomaatjes

Optioneel:
– Op smaak brengen met zout en peper
– Voeg komkommer of lente-ui toe, wat je maar in huis hebt… hoe meer verse ingrediënten, hoe beter!

Met de ingrediënten kan dus ook nog wel wat worden gespeeld, maar ik vind de smaak van mango chutney echt heeeeeeeel lekker. Dat zul je misschien wel merken als je mijn verhoudingen aanhoudt 🙂

1. Meng de chutney, yoghurt, mayonaise, gembersiroop en kerriepoeder in 1 kom
2. Voeg de kip en de in kwartjes gesneden cherrytomaten toe
3. Neem een grote hand sla (of meer) en schep de kip salade hierbij op
4. KLAAR! 😀

Om er wat extra’s naast te eten kopen we meestal een stokbroodje kruidenboter, smullen! We eten deze salade vaak als we wat haastig zijn, dan komt zo’n afbak stokbrood wel goed uit. Heb je minder haast, dan is het misschien een idee om de zoete aardappelfrietjes erbij te eten!

Dat bonusrecept vind je hieronder:
– Verwarm de oven voor op 220 graden (of 225, wat je hoogste stand maar is)
– Snijd 2 zoete aardappelen in reepjes op frietformaat
– Meng deze in een kom met een klein beetje olijfolie (niet teveel, want dan worden ze zompig)
– Spreid de frietjes over een bakplaat bekleed met bakfolie
– Bestrooi ze met wat (zee)zout en knoflookpoeder. Paprikapoeder, gedroogde tijm of komijn behoren ook tot de keuzes die het lekkerder kunnen maken 🙂
– Bak ze af in 30 minuten, maar hussel ze iedere 10 minuten wel even door elkaar zodat ze niet aan 1 kant te afgebakken worden

Tip van Flip: zorg liever dat je niet teveel aardappelfrietjes op de bakplaat afbakt. Als ze over elkaar heen of tegen elkaar aan liggen worden ze minder knapperig!

O ja, zijn ze na 30 minuten nog niet afgebakken genoeg. Bak gewoon door tot ze wel goed zijn. Dat is bij mij per keer heel erg verschillend namelijk…