Het lijkt wel alsof ik altijd kook met restjes, maar daar ontstaan dan ook mijn meeste recepten uit. Ik houd er van om geen eten te verspillen en nieuwe combinaties te maken, die twee leveren veel nieuwe dingen op blijkt 🙂

Vorige week hebben we een avondje makkelijk gegeten: falafel, pitabroodje, rauwkost en teveel knoflooksaus 😉 Omdat ik niet wist hoe ver we zouden komen met 1 pakje falafel, heb ik er 2 gehaald. Die tweede hadden we nog over, vandaar nu de salade.

Het makkelijke van dit recept is dat je alleen de tahinpasta (sesampasta) speciaal hiervoor in huis moet halen, mocht je dat bij het koken nergens anders voor gebruiken. De rest van de ingrediënten komen op andere manieren ook wel weer op 🙂 Wat je voor 2 personen nodig hebt beschrijf ik hieronder.

Salade:
– falafel, zo’n 6-8 per persoon (je kunt het zelf maken, maar die van mij was dus van de Jumbo)
– 1 bakje cherrytomaten, in kwartjes gesneden
– 1 komkommer, in blokjes gesneden
– 2/3 bosuitjes
– feta naar smaak, ik heb 1/2 van een blok gebruikt

Dressing:
– 2 el (Griekse) yoghurt
– 1 el tahinpasta (bij iedere supermarkt gewoon verkrijgbaar)
– 1 teentje knoflook, geperst of gehakt
– kleine scheut citroensap
– peper en zout
– evt. wat peterselie of andere verse kruiden

Optioneel:
– een pitabroodje afbakken
– za’atar, gooi een beetje door de yoghurtdressing voor extra smaak!!!!

Za’atar is echt mijn ontdekking van deze maand

Eerlijk, ik zat te sneupen bij de 35% korting bakjes in de AH XL, want aan kruiden nooit genoeg.  De za’atar heb ik meegenomen en zo geen spijt van gekregen. Deze kruiden kun je over de salade doen, mengen met olijfolie voor een brooddip of kan ook dienen als marinade voor vlees. Ik heb dus een beetje door de yoghurtdressing gedaan, dat was echt smullen en gaf net wat extra smaak om de dressing mee af te maken – aanrader!

Ik hoop dat jullie eens de moeite doen deze salade te maken, hij is echt heel lekker! Bon app!