Een beetje van Daphne, een beetje van Culy en het allergrootste deel is van Kikkoman!

Voor 2/3 personen sla je de volgende boodschappen in:
– 500 gram kruimige aardappelen
– 500 gram spruitjes
– 1 rookworst, in (gehalveerde) plakjes
– 50 ml (soja)melk
– 2-3 eetlepels Kikkoman teriyaki-marinade ‘Honey Garlic
(bij de AH XL sowieso te koop!)
– 2 kleine uien, gesneden in ringen
– 1 eetlepel rijstazijn
– 1 eetlepel sesamolie
– eventueel twee handjes verkruimelde (cashew)noten

Mocht de Kikkoman marinade niet te koop zijn in je supermarkt,
gebruik dan andere teriyaki marinade. Die is er ongetwijfeld!

De verhoudingen die ik gebruik zijn vaak wat minder aardappelen en meer groenten. Mocht je ‘m willen maken zoals ie ‘oorspronkelijk’ is bedoeld, dan gebruik je 600 gram aardappelen en 400 gram spruitjes.

 

Nog 7 stappen verwijderd van heerlijkheid! 😀
1. Kook de aardappelen in 25 minuten gaar
2. Kook de spruitjes na het schoonmaken en halveren in 6 minuten gaar
3. Als de spruiten gaar zijn, laat je ze uitlekken en meng je ze daarna met de 2-3 eetlepels Kikkoman teriyaki-marinade
4. De uien verhit je in een wokpan 3 minuten op laag vuur, eventueel langer als je doorgebakken lekkerder vindt
5. Voeg de rookworst na het snijden met de gemarineerde spruitjes toe aan de uien en bak het geheel nog eens 4 minuten op middelmatig vuur
6. Vervolgens warm je de melk op en voeg je dit met de rijstazijn en sesamolie toe aan de aardappelen om ze vervolgens te stampen
7. Meng de spruitjes en rookworst door de aardappelen en verdeel over de borden! Strooi de (eventueel) verkruimelde (cashew)noten over het geheel met nog wat druppeltjes sesamolie en smullen maar!